ثبت شرکت هلدینگ، مزایا و معایب آن

ثبت شرکت هلدینگ یا مادر  چه مزایایی دارد؟ ثبت شرکت هلدینگ چگونه است؟ شرایط تبدیل شرکت سهامی به شرکت مادر سرمایه گذاری اگر در بازار کسب و کار مشغول فعالیت باشید، حتما نام شرکت هلدینگ را شنیده اید. این روزها نام شرکت های هلدینگ بیش از هر زمان دیگری به گوش می رسد و به همین روی ما هم در ادامه قصد داریم در رابطه با ثبت شرکت هلدینگ مطالبی را بیان کنیم و پیشنهاد می کنیم که این مطلب را تا انتها دنبال کنید.

شرکت هلدینگ (مادر) چیست؟

قبل از آن که در رابطه با ثبت شرکت هلدینگ (مادر) مطالبی را بیان کنیم، لازم است در رابطه با شرکت هلدینگ مطالبی را بیان کنیم تا به طور کامل در رابطه با این شرکت ها اطلاع داشته باشید. شرکت هلدینگ به شرکت مادر، شرکت اصلی، شرکت مالک، شرکت کنترل کننده و شرکت صاحب سهام هم گفته می شود. نحوه فعالیت شرکت های هلدینگ با دیگر شرکت ها تفاوت های  فراوانی دارد. در شرکت های معمول موضوع فعالیت مشخص بوده  و متناسب با آن موضوع فعالیت اقتصادی انجام می گردد، اما در شرکت های هلدینگ این موضوع کمی تفاوت داشته ، به همین علت با مثالی خاص آن را شرح می دهیم.

به عنوان مثال یک شرکت تولید کننده محصولات بهداشتی و آرایشی را تصور کنید. در یک شرکت معمولی محصولات مشخص و تعیین شده ای تولید می گردد و با نام خاصی (نام شرکت، یا به نام برندی که انتخاب کرده اند) به بازار فروش عرضه می گردد. این در حالی است که فعالیت یک شرکت هلدینگ با این موضوع تفاوت دارد. در یک شرکت هلدینگ محصول خاصی یا خدمات مشخصی ارائه نمی شود، یعنی به آن صورت که ما معمولا انتظارش را داریم، ارائه نمی گردد. در عوض شاهد این هستیم که در یک شرکت هلدینگ موقعیت برای فعالیت دیگر شرکت ها مهیا خواهد شد، یعنی بدین شکل که، یک شرکت هلدینگ، سرمایه برای فعالیت شرکت دیگری را در اختیارش قرار می دهد.

فعالیت شرکت هلدینگ به این ترتیب است که سهام شرکت خاصی را خریداری می کنند و از این طریق می توانند در همان شرکت حق رای داشته باشند. به طور کلی باید به این موضوع توجه داشت که یک شرکت هلدینگ مدیریت چندین شرکت زیر مجموعه را بر عهده دارد و این مدیریت کار آسانی نیست.

به عنوان مثال یک شرکت مانند شرکت بین المللی کسب و کار الفجر را در نظر بگیرید،یک از انواع شرکت های هلدینگی است که چندین شرکت دیگر را که در زمینه های مختلف فعالیت می کنند را در زیر مجموعه خود دارد، به نوعی می توان گفت که این شرکت چندین شرکت دیگر را تحت  کنترل  و رهبری خود دارد. البته این کنترل شکل های متفاوتی دارد که در ادامه به صورت  آن را بررسی خواهیم کرد.

مزایای شرکت هلدینگ

ثبت نمودن شرکت هلدینگ نیازمند دارا بودن آگاهی بالا و کافی در زمینه هلدینگ است . به همین روی در ادامه قصد داریم در رابطه با ویژگی های شرکت هلدینگ مطالبی را بیان کنیم. پیشنهاد ما این است که ادامه مطالب را از دست ندهید و هم چنان تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید، تا اطلاعات کاملی را در این رابطه به دست آورید. به طور کلی باید توجه داشته باشید که شرکت های هلدینگ به دو دسته تقسیم می شوند که در ادامه هر یک از آن ها را توضیح می دهیم.

در بعضی از شرکت های هلدینگ، شاهد این هستیم که مانند دیگر شرکت های معمولی فعالیت های تجاری و بازرگانی انجام می شود. این فعالیت ها متناسب با زمینه فعالیت و نوع فعالیت می تواند شکل های مختلفی داشته باشد، اما این تنها کاری نیست که این شرکت نوع هلدینگ آن را انجام میدهد . توجه داشته باشید که تفاوت اصلی و مهم یک شرکت هلدینگ با شرکتی معمولی در این است که شرکت هلدینگ سهام شرکت دیگری را هم در اختیار دارد. به همین دلیل در چنین حالتی شرکت هلدینگ علاوه بر اینکه فعالیت تجاری و بازرگانی خاص خود را دارد، سهام شرکت دیگری را خریداری کرده است.

در چنین حالتی می گوییم که شرکت هلدینگ به صورت کنترل کننده فعالیت می کند، یعنی فعالیت شرکت دیگری که سهام آن را خریده است را کنترل خواهد کرد. این موضوع اهمیت بسیار بالایی دارد و باید به آن توجه ویژه ای  داشته باشید. در ادامه موارد دیگری را هم در رابطه با این شرکت بیان خواهیم کرد. در حالت دیگر شاهد نوع متفاوتی از شرکت های هلدینگ هستیم که باز هم ویژگی های خاص خود را دارد. در این حالت سهامداران هلدینگ به جای آن که بر روی فعالیت های تجاری و بازرگانی تمرکز داشته باشند، همه سهام و تمرکز خود را بر روی خرید سهام شرکت های دیگر می گذارند و دیگر فعالیتی در بازار ندارند.

در این حالت شرکت هلدینگ به یک شرکت دارنده معروف خواهد بود، یعنی این شرکت هلدینگ، شرکت های زیادی را به عنوان زیر مجموعه خود دارد و فعالیتی که انجام می دهد، در حقیقت مربوط به فعالیت تجاری این شرکت های زیر مجموعه است. طبیعتا در این حالت شرکت هلدینگ باید سرمایه بالایی را در اختیار داشته باشد.

انواع شرکت مادر

ثبت شرکت هلدینگ بدون آن که در رابطه با انواع این شرکت اطلاع داشته باشید، کار تقریبا غیر ممکنی است. قبل از آن که برای هلدینگ بخواهید اقدامی انجام دهید ، می بایست اطلاعات کاملی از این شرکت به دست آورید، این اطلاعات باعث می شود که شما بتوانید نوع شرکت هلدینگ خود را به درستی انتخاب کنید و به همین دلیل اهمیت فراوانی دارد.

انواع هلدینگ

  • نوع اول هلدینگ ها آن هایی هستند که از شرکت های بزرگ تشکیل شده اند. به عنوان مثال شرکت ایران خودرو یک هلدینگ در صنعت خودروسازی ایران است.
  • نوع دیگر هلدینگ ، انواعی هستند که به هلدینگ محصولی معروف اند. در این حالت شاهد این هستیم که همه شرکت های زیر مجموعه هلدینگ فقط یک محصول خاص را تولید می کنند. به عنوان مثال هلدینگی خاص فقط محصولات آرایشی و بهداشتی را تولید می کند.
  • از انواع دیگر  هلدینگ آن هایی هستند که به زنجیره تامین معروف هستند، دلیل نامگذاری  زنجیره چیست؟! به این علت که در این هلدینگ ها شرکت ها فعالیت های مختلفی دارند، اما همه آن ها برای رسیدن به یک هدف خاص مشغول به کار هستند. به عنوان مثال شرکت هایی که در زمینه استخراج تا فروش نفت فعالیت می کنند، معمولا زیر مجموعه یک هلدینگ از نوع زنجیره تامین هستند، یعنی هر شرکت نیاز های شرکت دیگری را بر طرف می کند.
  • نمونه دیگر هلدینگ، ترکیبی از موارد ذکر شده در بالا است. همانطور که از نام این شرکت مشخص است، شرکت های  گوناگون با محصولات و فعالیت های متنوع در آن مشغول به کار هستند.

با توجه به مطالب گفته شده در بالا به سادگی به این موضوع می توان پی برد که چرا در مطالب بالا تاکید داشتیم قبل از اقدام برای ثبت هلدینگ، باید در ابتدا بدانید که قصد ثبت شرکت را دارید و به همین دلیل این مطالب را برای آگاهی بیشتر مخاطب ارائه دادیم.

راه های کنترل شرکت های سرمایه گذاری مادر

یکی دیگر از مواردی که باز هم قبل از تاسیس شرکت هلدینگ باید از آن اطلاع کامل داشته باشید، این است که یک شرکت هلدینگ چگونه و از چه راه هایی می تواند شرکت های زیر مجموعه خود را کنترل کند. لازم به ذکر است که مسائلی از این قبیل را قبل از شرکت هلدینگ باید به طور دقیق مشخص کنید، تا در ادامه با مشکل رو به رو نشوید.

  • کنترل از طریق مالکیت محدود

در این حالت درصدی از سهام شرکت های زیرمجموعه به نام شرکت مادر است و به همین دلیل شرکت مادر می تواند در تصمیم گیری های شرکت زیر مجموعه حق رای داشته باشد.

  • کنترل از طریق مشخص کردن اعضاء هیئت مدیره شرکت زیر مجموعه

در این حالت شرکت مادر یا همان شرکت هلدینگ این اختیار را دارد که اعضاء هیئت مدیره شرکت زیر مجموعه را مشخص کند. در چنین مواردی از آن جایی که اعضاء انتخاب شده، توسط شرکت هلدینگ روی کار آمده اند، یعنی به طور غیر مستقیم دقیقا خواسته های شرکت هلدینگ اجرا خواهد شد.

  • کنترل از طریق مشخص کردن بودجه شرکت زیر مجموعه

در موارد دیگری شاهد این هستیم که شرکت هلدینگ با تعیین بودجه ای که برای شرکت های زیر مجموعه خود در نظر دارد، آن شرکت ها را کنترل می کند.

  • صورت های مالی تلفیقی

در این حالت هم راه های مختلفی برای کنترل شرکت های زیر مجموعه وجود دارد که شرکت هلدینگ با توجه به شرایط خاص آن ها را انتخاب و اجرا می کند.

به این موضوع توجه داشته باشید که کنترل یک شرکت هلدینگ به هر صورتی که باشد، در صورتی که به درستی انجام شود، نتیجه مثبتی را برای شخص به دنبال خواهد داشت. به همین دلیل به شما پیشنهاد می دهیم که قبل از ثبت شرکت هلدینگ به دنبال انتخاب راه مناسبی برای این کار باشید، تا در آینده به مشکل برنخورید.

چگونه یک شرکت هلدینگ بسازیم؟

از سوال های دیگری که در رابطه با ثبت شرکت هلدینگ پیش می آید، این است که چگونه می توان صاحب یک هلدینگ شد. به این موضوع توجه داشته باشید که هلدینگ داشتن به آن سختی ها که تصور می کنید، نیست. در حقیقت شما اگر در همان ابتدا از مشاوره های تخصصی کمک بگیرید، به سادگی می توانید یک هلدینگ موفق را داشته باشید.

1) برای شروع به شما پیشنهاد می دهیم که اهداف خود را ب طور دقیق مشخص کنید. تعیین هدف باعث می شود که دقیقا بدانید باید چه کاری کنید و برای چه کاری تلاش کنید، این کار باعث می شود که شما هدفمند عمل کنید و تاثیرات مثبت بسیاری را برای شما به دنبال خواهد داشت.

2) در گام دوم باید سرمایه اولیه مورد نیاز خود را فراهم کنید. لازم به ذکر است که برای ثبت یک هلدینگ به حداقل سرمایه 50 میلیارد ریالی نیاز خواهید داشت، این میران سرمایه به این علت است که در ادامه برای کنترل و مدیریت دیگر شرکت های زیر مجموعه خود دچار مشکل نشوید.

3) برای ثبت شرکت هلدینگ به موضوع دیگری هم توجه داشته باشید، این که شما در همان ابتدا باید یک شرکت سهامی عام را هم به عنوان زیر مجموعه داشته باشید. برای ثبت این شرکت هم به سرمایه مشخصی نیاز خواهید داشت. پس قبل از اقدام برای تاسیس شرکت هلدینگ از سرمایه خود اطمینان داشته باشید.

4) در گام بعدی باید مدارکی که برای تاسیس هلدینگ نیاز دارید را جمع آوری کنید. در ادامه این مدارک را برای شما ذکر می کنیم تا در رابطه با این موضوع هم اطلاعاتی دقیق داشته باشید. به شما پیشنهاد می دهیم که در همان ابتدا مدارک را به طور صحیح و کامل ارائه دهید، تا در ادامه روند ثبت با مشکلی رو به رو نشوید.

5) بعد از این مراحل باید مدارک را به اداره ثبت ارسال کنید و منتظر باشید تا کارشناس های مربوطه این مدارک را بررسی کنند. در صورتی که هیچ ایرادی بر آن وارد نشده باشد، اجازه ثبت هلدینگ به شما داده خواهد شد و می توانید فعالیت اقتصادی و تجاری خود را در قالب های مشخص شروع کنید.

ثبت هلدینگ و مراحل آن

مدارک لازم برای ثبت شرکت هلدینگ

  • برگه اجازه نامه ای که برای ثبت شرکت هلدینگ خود دریافت کرده اید.
  • کپی و همچنین اصل مدارک شناسایی مهم اعضاء اصلی شرکت
  • گواهی عدم سوء پیشینه اعضاء اصلی شرکت

توجه داشته باشید از ان جایی که ثبت شرکت هلدینگ به مجوزهای دیگری هم نیاز دارد که این مجوزها و مدارک متناسب با شرایط هر کسی با دیگری تفاوت هایی دارد.

شرکت بازرگانی بین المللی الفجر یک هلدینگ خصوصی است که در زمینه های مختلف در قالب شرکت ها و موسسات زیر مجموعه خود با تمرکز بر بازار کشورهای آفریقایی فعالیت میکند .

جستجو

آخرین مطالب

دسته ها

آخرین اخبار

Call Now Button